Френските рибари възнамеряват да блокират днес тунела под Ламанша и

...
Френските рибари възнамеряват да блокират днес тунела под Ламанша и
Коментари Харесай

Френските рибари ще блокират тунела под Ламанша и пристанище Кале

Френските риболовци имат намерение да блокират през днешния ден тунела под Ламанша и пристанището на Кале като митинг против това, че след Брексит Англия не им е издала повече разрешителни за улов, съобщи Ройтерс.

Представители на асоциацията на риболовците обявиха на виртуална конференция, че ще бъде употребен огромен брой транспортни средства, за бъде блокиран Тунелът под Ламанша, който се употребява за железопътния транспорт на артикули сред Франция и Англия.

Париж и Лондон са в спор поради броя на разрешителните, които Англия дава на френските лодки за улов на риба в английски води, откогато тя излезе от Европейския съюз. Обединеното кралство твърди, че извършва договореностите, свързани с Брексит.

Британският министър председател Борис Джонсън в това време заяви, че е изпратил писмо на френския президент Еманюел Макрон, в което предлага правене на проект от пет стъпки, които двете страни могат да подхващат, с цел да се избегнат нови смъртни случаи на мигранти, които се пробват да прекосят Ламанша, съобщи Ройтерс.

Джонсън уточни, че стъпките включват взаимни патрули, които да не позволяват повече лодки да потеглят от френските крайбрежия, потребление на датчици, радари и наблюдаване от въздуха, задълбочаване на съдействието на разследващите служби, както и незабавна работа по съглашение с Франция за връщането на мигранти и подготовка на подобен документ с Европейския съюз.

 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР