Френските прокурори заявиха, че са отправили криминални обвинения в конспирация

...
Френските прокурори заявиха, че са отправили криминални обвинения в конспирация
Коментари Харесай

Обвинения срещу Саркози заради милионите от Кадафи

Френските прокурори обявиха, че са отправили престъпни обвинявания в интрига против някогашния президент поради изказванията, че той е употребявал либийски пари за предизборната си акция през 2007 година
Обвинението за " участие в незаконна интрига " е повдигнато в понеделник, заяви AFP.
 Саркози ще бъде съден за корупция Саркози ще бъде съден за корупция
Бившият френски президент Никола Саркози не съумя да избегне правосъден развой по обвинявания в корупция и корист с въздействие и евентуално щ...
Това обвиняване се прибавя към към този момент повдигнатите през 2018 година за „ пасивна корупция “, „ облагодетелстване от присвоени обществени средства “ и „ нелегално финансиране на предизборни акции “, за които Саркози към този момент е изправен пред съд.
Саркози, който беше президент от 2007 до 2012 година, отхвърли да е направил непозволени дейности, заявявайки на страницата си във Facebook в петък, че " невинността му е била опетнена " от обвиняванията, без " даже и най-малкото доказателство ".
Прокурорите подозират, че Саркози и неговите сътрудници са получили милиони евро от режима на диктатора, с цел да оказват помощ за финансирането на кандидатурата му за избори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР