Френските правоохранителни органи са задържали втори заподозрян за оказване на

...
Френските правоохранителни органи са задържали втори заподозрян за оказване на
Коментари Харесай

Във Франция задържаха още един съучастник на убития терорист

Френските правоохранителни органи са задържали втори обвинен за оказване на помощ на терориста, направил нападенията в Южна Франция, оповестява „ Франс инфо “.Задържаният е на 17 години. По-рано прокурорът на Париж Франсоа Моленс съобщи, че е арестуван евентуална помощничка на терориста. Тя е задържана поради „ незаконен скрит план по отношение на терористична акция “.

 © Българска телеграфна агенция
При серията от офанзиви във френските градове Каркасон и Треб починаха четирима души, а други 15 бяха ранени.

На 23 март в Каркасон 26-годишният Редуан Лакдим атакува хора в автомобил за да го открадне: водачът е бил ранен, а неговият сателит е бил погубен. Второто си нахлуване той е направил против трениращи близо до казарма специфични елементи. Терористът е разкрил огън по тях. Третото нахлуване е било в прилежащия град Треб, където е взел заложници в локален супермаркет. При нападението са починали трима души, в това число служител на реда, който е предложил да размени един от заложниците.

Терористът е бил премахнат при щурма на постройката.

 Продължава следствието на нападението във Франция Продължава следствието на нападението във Франция
Френският служител на реда, който беше ранен при заложническата рецесия в град Треб, умря. Офицерът от жандармерията беше прострелян, откакто се замени със...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР