Френските хотелиери обявиха, че прекратяват участието си в организирането на

...
Френските хотелиери обявиха, че прекратяват участието си в организирането на
Коментари Харесай

Парижките хотели не дават стаите си за олимпийските игри през 2024 г.

Френските хотелиери оповестиха, че приключват присъединяване си в организирането на олимпийските игри в Париж през 2024 година Това стана няколко дни откакто МОК подписа контракт на обща стойност $500 млн. с компанията за настаняване чартърен на туристи Airbnb, което причисли компанията към 13-те основни спонсора на комитета.

Преди това и кметът на Париж Ан Идалго се изрече сериозно за споразумението, тъй като се смята, че разпространяването на интернет основани туристически услуги за предоставяне на пространства чартърен е фактор за повдигане на наемите в редица европейски градове. А също по този начин, че вреди на хотелиерския бизнес.

Според вестник " Фигаро " Лоран Дюк, президент на хотелиерското съдружие (UMIH), е декларирал, че " хотелиерите ще прекратят всякакво свое присъединяване в организирането на игрите през 2024 година ". Това е станало на провеждащия се сега 67-и конгрес на UIMH в Биариц, най-вероятното място за олимпийските надпревари по сърфинг след 5 година

В остро изказване на своя уебсайт UMIH разказа партньорството сред МОК и Airbnb като " неуместно ". " Изключително възмутително е това интернет начинание, което употребява неналичието на регулации във всяка страна по света, да бъде сътрудник в международен мащаб на МОК. Къде е моралът? ", пише още в него.

UMIH окачествява контракта като " изцяло непочтителен към експертите от хотелиерския отрасъл, които работеха с уредниците на Париж 2024 още от етапа на кандидатиране за хазаин ". И добавя: " Регионалният хотелиерски бранш също така беше едно от преимуществата на кандидатурата на Париж. Два разнообразни правилника за един и същи мач - къде е феърплеят? "

Контрактът на МОК с Airbnb влиза в действие още за Токио 2020, като ще е годен освен за игрите в Париж, а и за Лос Анджелис 2028, плюс зимните олимпиади в Пекин 2022 и Кортина д`Ампецо и Милано през 2026 година Тази градове са измежду най-големите пазари на Airbnb.

Още преди договорът да стане факт в понеделник, кметът на Париж Ан Идалго написа предупредително писмо на МОК за риска от сходна договорка. Тя разкри, че също така е декларирала персонално пред президента на МОК Томас Бах своята " решителност " да затегне разпоредбите за предоставяне на пространства чартърен за туристи във френската столица.

Това е втори случай на незатичане от страна на МОК на мнението на свои значими сътрудници. Миналата седмица комитетът еднолично реши, макар съпротивата на оргкомитета на Токио 2020 и на губернатора на японската столица, да реалокира олимпийския маратон в северния град Сапоро.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР