Френски учени планират да тестват използването на никотинови лепенки върху

...
Френски учени планират да тестват използването на никотинови лепенки върху
Коментари Харесай

Планират да използват никотинови лепенки в борбата срещу Covid-19



Френски учени възнамеряват да тестват потреблението на никотинови лепенки върху пациенти с ковид и здравни служащи на първа линия, откакто изследване позволи, че пушачите може би са по-малко изложени на болест с Covid-19, заяви Радио Франс интернасионал (РФИ).

Изследователи от няколко институции разкрили в мрежа от публични лечебни заведения в Париж известни доказателства, че пушачите може би са по-добре предпазени от вируса. Те обаче предизвестиха, че пушенето може да укрепи признаците при болест.

Учените установили, че от към 11 000 пациенти, приети в болница в публични лечебни заведения в Париж с Covid-19 при започване на април, едвам 8,5% били пушачи при приблизително 25,4% за страната.

Тогава те по-внимателно наблюдавали 482 пациента в друга болница (Pitié-Salpêtrière) в Париж, които били положителни за ковид и разкрили сходен феномен. При 343 приети в болница със съществени затруднения процентът на пушачите бил 4,4 на 100, и 5,3% за 139 души, които били изпратени у дома, защото били с по-леки признаци.

Допълнителната разбивка по възраст и пол посочила, че наподобява дребен брой пушачи имал някаква отбрана против вируса.

Откритото съвпадало с изследване в Китай, оповестено в края на март в „ Ню Ингланд джърнъл ъф медисин “, съгласно което 12,6% от 1099 проучени хора с положителен тест за Covid-19 били пушачи, до момента в който междинният % за Китай е 28.

Никотинът може да е повода

Френското изследване удостоверява, че дейните пушачи са по-защитени от коронавирусна зараза. „ Причината да тази отбрана не е открита, само че никотинът може да бъде претендент “, се показва в известие за проучването.

Жером Саломон - генералният шеф на френското опазване на здравето, разяснява, че никотиновата връзка към този момент е недоказана догадка, и предизвести, че пушенето остава „ палач №1 “ във Франция, като всяка година породени от него затруднения водят до гибелта на 75 000 души.

Хипотеза за метода на предотвратяване

РФИ показва, че в идна обява учените показват, че въпреки химията на тютюнопушенето да е комплицирана, до момента получените данни съответстват с хипотезата, че защитната роля се дължи на директното деяние на разнообразни типове никотинови рецептори (nAChRs) върху нервните кафези (неврони), имунните кафези (включително макрофагите), сърдечни тъкани, белите дробове и кръвните кафези.

С други думи никотинът може да блокира проникването на вируса в тялото през невроните, обонятелната система или клетките на белите дробове. Допуска се още, че може да залепва за рецепторите, които коронавирусът употребява и по този начин понижава риска от заразяване. Или пък понижава свръхреакцията на имунната система, което бе намерено при множеството тежки случаи на Covid-19.

Хипотезата следва да бъде потвърдена, само че за клинично изследване, в това число с никотинови лепенки, е належащо единодушието на френските здравни управляващи.

Евентуално изследване би имало три цели: да ревизира дали никотинът предотвратява зараза при здравни служащи, да се види по какъв начин работи лечебни и дали понижава признаците на приети в болница пациенти, както и да се ревизира резултатът върху пациенти в интензивни отделения.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР