Френски шофьори блокираха трафика на гранични пунктове с Испания, Италия

...
Френски шофьори блокираха трафика на гранични пунктове с Испания, Италия
Коментари Харесай

Разгневени шофьори блокираха европейски граници

Френски водачи блокираха трафика на гранични пунктове с Испания, Италия и Белгия, заяви „ Ройтерс “. Причина за митинга им е изключването на пътните транспорти от новата европейска инструкция за командированите служащи.

Блокадите бяха вдигнати по обяд. От 6 часа сутринта локално време водачите на камиони блокираха с палети достъпа на камиони до тунела Фрежюс край град Модан в Савоя - главен път към Италия - принуждавайки към 230 ТИР-а да спрат.

На френско-белгийската граница филтрираща обсада беше сложена към 7:30 часа локално време на автомагистрала А22 на някогашния граничен пост Менен-Реккем, предизвиквайки 10-километрово запушване. В митинга участваха към 200 водачи на камиони.

Подобна акция се състоя и край Ирун в Испания, на моста на Европа в Страсбург, на границата с Люксембург и на пункта за заплащане на магистрална такса в Турби покрай Монако.

Петте браншови синдиката изпратиха писмо до френския президент Еманюел Макрон с искане да се срещнат с него. В писмото те подлагат на критика „ пагубните последствия " от изваждането на пътните транспорти от европейската инструкция, предоговорена предишния месец.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР