Френската столица Париж забранява туристическите автобуси в центъра на града.

...
Френската столица Париж забранява туристическите автобуси в центъра на града.
Коментари Харесай

Париж забранява туристическите автобуси в центъра

Френската столица Париж не разрешава туристическите рейсове в центъра на града. Управата на многомилионния мегаполис не желае огромните, дизелови мотори да замърсяват въздуха.

 © БГНЕС
Жан-Франсоа Мартен от кметството в Париж разяснява пред организация Ройтерс, че туристическите рейсове " заемат прекомерно доста място, пречейки на трафика и замърсяват въздуха. "

Ще бъдат готови места за паркиране отвън центъра на града, където ще би трябвало да стопират рейсовете.

До някои забележителности ще е допустимо да се действа както до момента, рейсовете да докарват туристите относително близо, само че това ще е разрешено единствено в случай че има места за тях на особено разчертаните автобусни паркинги.

Очаква се депутатите да одобряват нов закон, който да дава на кметската власт повече пълномощия да постанова използването на колела и електрически скутери.

Кметството на столичния град приканва туристическите гидове да се ориентират към организирането на велосипедни обиколки, както и пешеходни турове с указания посредством слушалки.

Франция е най-посещаваната страна в света, като през 2018 година е приела 89,4 милиона туристи.
 Френският парламент контролира електрическите скутери и колела Френският парламент контролира електрическите скутери и колела
Френският парламент гласоподава ограничения, които разрешават на локалните управляващи по-строга регулация на електрически скутери и колела. Часове по-рано кметът...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР