Френската полиция започна тази сутрин мащабна операция за премахване на

...
Френската полиция започна тази сутрин мащабна операция за премахване на
Коментари Харесай

Френската полиция евакуира два лагера на нелегални мигранти в Париж

Френската полиция стартира тази заран огромна интервенция за унищожаване на два лагера в североизточната част на Париж, населявани от 600 до 1200 мигранти, съобщи Франс прес в четвъртък.

Около 600 служители на реда придружиха незаконните мигранти, настанили се в спонтанни палатки покрай столичното околовръстно шосе, до рейсовете, с които ги откараха във физкултурни салони и центрове за настаняване в региона.

" Студено е и вали. Не зная къде отивам, само че ще ида там на драго сърце, тъй като тази вечер ще имам покрив над главата ", споделя 32-годишната Ава от Кот д'Ивоар, пристигнала във Франция преди година и неуспяла до момента да си откри заслон.

Операцията, най-мащабна за френската столица най-малко от година насам, се организира в миг, когато вътрешният министър Кристоф Кастанер втвърдява тона, говорейки за миграционната политика. Вчера той увери, че всички лагери в североизточната част на Париж ще бъдат евакуирани до края на годината.

Тази интервенция не е инцидентна - " решението е взето в осъществяване на (правителствения) проект ", означи полицейският префект на Париж Дидие Лалман.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР