Френската полиция организира патрулни обиколки по бреговете на Сена в

...
Френската полиция организира патрулни обиколки по бреговете на Сена в
Коментари Харесай

Полицията следи за спазването на дистанция в Париж

Френската полиция провежда патрулни обиколки по крайбрежията на Сена в Париж, с цел да ревизира дали се съблюдават ограничаващите ограничения. На доста места изглеждаше, че младежите не зачитат обществената отдалеченост, а доста от тях не носеха маски. Полицията твърди, че ролята на чиновниците на реда е повече превантивна, в сравнение с репресивна.

Полицаи патрулират по крайбрежията на река Сена в Париж и припомнят на хората да съблюдават физическа отдалеченост между тях. Топлото време притегли доста парижани по крайбрежията на реката, където те се забавляваха в по-големи групи. От две седмици за Парижкия регион важи локдаун, с нощен полицейски час, а жителите са лимитирани в напредването от домовете си. На хората е разрешено да се събират в групи до шестима души, само че би трябвало да съблюдават отдалеченост и да носят маски, когато са на открито. Няма ограничаване какъв брой дълго могат да прекарват навън денем.

" На трима ни бе казано преди малко да поддържаме отдалеченост от метър между тях, само че не считам това за обикновено, тъй като на групи, по-малки от шестима души, е разрешено да се събират навън. След като един път е разпоредено това от политиците, няма потребност полицията да ни управлява ", сподели Пиерик Дуле – студент от Париж.

Полицията твърди, че ролята й е да припомня на жителите за разпоредбите, а не да постанова санкции в напъните за ограничение разпространяването на вируса. 90 000 полицейски чиновници бяха ситуирани в цялата страна през уикенда, с цел да наблюдават за спазването на ограничаващите ограничения.

Броят на пациентите с диагноза COVID-19 в лечебни заведения леко нараства, като в неделя бяха регистрирани 4872 души, заяви министерството на опазването на здравето. Общият брой на пациентите в болнични заведения е 27 712.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР