Френската полиция евакуира тулузката катедрала Сен Етиен, след като мъж,

...
Френската полиция евакуира тулузката катедрала Сен Етиен, след като мъж,
Коментари Харесай

Френската полиция неутрализира предполагаема бомба, оставена в катедрала

Френската полиция изтегля тулузката катедрала Сен Етиен, откакто мъж, влезнал по време на утринната работа, оставил недоверчив пакет, съобщи Асошиейтед прес, като цитира вътрешния министър Жералд Дарманен.

Смята се, че пакетът е съдържал самоделно взривно устройство , без детонатор, което не е избухнало, се споделя в изказване на министъра. У стройството е било обезвредено.

Първоначално издаденото предизвестие към жителите да заобикалят центъра на Тулуза беше анулирано, заяви Дарманен в " Туитър ". Не се оповестява за арести.

Протойереят на катедралата Симон Д'Артиг съобщи пред локалния в. " Депеш ", че мъжът е избягал, откакто оставил пакет на стъпалата на олтара. Свещеник, опитал се несполучливо да го спре, съобщи пред вестника, че в началото го помислил за пощальон.

Екстремисти към този момент са нападали църкви във Франция, напомня АП. През 2020 година при нахлуване с хладно оръжие в базиликата на Ница, осъществено от неотдавна дошъл в страната тунизиец, починаха трима вярващи. През 2016 година 84-годишен духовник беше погубен пред олтара на черква в град в Нормандия, като Ислямска страна пое отговорността за нападението.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР