Френската полиция е задържала двама души по подозрение, че са

...
Френската полиция е задържала двама души по подозрение, че са
Коментари Харесай

Арестуваха ли крадците на творби на Банкси?

Френската полиция е задържала двама души по съмнение, че са откраднали на известния махленски художник Банкси. По време на претърсването служителите на реда разкрили няколко творби на художника на графити. Известният облик на плъха обаче, който изрисува върху пътен знак в памет на студентските безредици от 1968 година, е липсващ безследно. Въпреки че полицията е търсела точно него.

основава това произведение през 2018 година на гърба на пътен знак. В нощта на 1 септември 2019 година незнайни лица изрязват изображението на плъха със кърпа и с писалищен нож в лапите. И напълно инцидентно свидетел съумява да снима кражбата с телефона си.

Именно поради тази  полицията е задържала двамата мъже на възраст 32 и 35 години в департаментите Сен е Марн и Вал д'Оаз. С тях е имало жена, която по-късно е била освободена заради липса на доказателства за виновност.

По време на обиските са открити няколко произведения на, които са изпратени на специалисти, с цел да се откри достоверността им. Полицията продължава следствието. Тя не изключва опцията арестуваните да са прекупвачи на откраднатото.

Сигурно си спомняте, че през октомври 2019 година на търг в Sotheby's беше продаден тримерен портрет на неуловимия и мистериозен, на който той е изобразен в тил. За необичайния портрет от 2017 година незнаен покупател заплати повече от 39,6 хиляди евро (35 хиляди паунда) с начална цена от пет хиляди паунда.

А през 2018 година се организира първият търг, отдаден на, а „ Момичето с балона “ се трансформира в най-популярният и безценен предмет. Началната цена беше 120 хиляди паунда, само че творбата се продаде за 1,04 милиона паунда. Веднага след оповестяването на за продадено, то стартира да се самоунищожава. 
 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР