Френската федерация по колоездене поиска да бъде разрешено на състезателите

...
Френската федерация по колоездене поиска да бъде разрешено на състезателите
Коментари Харесай

Френската федерация по колоездене поиска да бъде разрешено на състезателите да подновят индивидуални тренировки на 11 май

Френската федерация по колоездене изиска да бъде позволено на състезателите да възобновят самостоятелни тренировки, откакто изключителното състояние в страната поради пандемията от ковид бъде анулирано на 11 май.

" Би било " немислимо " рестриктивните мерки за колоезденето да продължат и след 11 май ", сподели в изказване федерацията.
" Това би представлявало действителна дискриминация против нашия спорт, когато в противен случай, колоезденето предлага невиждана опция за дълбока и трайна промяна на превоза в страната ни ", аргументираха се от централата.

Все още не са уредени детайлности за това какво тъкмо ще се позволи на французите след 11 май. Очаква се учебните заведения да се отворят още веднъж, до момента в който питейните заведения и заведенията за хранене ще останат затворени най-малко до края на май.

Колоездачната обиколка на Франция беше отсрочена и ще започва чак на 29 август, откакто президентът Еманюел Макрон съобщи, че няма да бъдат позволени огромни обществени събития най-малко доникъде на юли.

Френската федерация съобщи, че работи върху проект, който да разреши на клубното колоездене да се възобнови, само че при защитни ограничения за здравето и съблюдаване на общественото разграничаване.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР