Френската автомобилна марка Peugeot често работи с артисти. Най-новият проект

...
Френската автомобилна марка Peugeot често работи с артисти. Най-новият проект
Коментари Харесай

Художник участва в дизайна на Peugeot 9X8

Френската автомобилна марка Peugeot постоянно работи с актьори. Най-новият план в тази посока е хиперавтомобилът Peugeot 9X8. Развивайки се в съвременен свят на изкуството, Джей Демски е многостранен образен актьор с испански корени, черпейки ентусиазъм от 90-те години на предишния век. С дизайна на новата ливрея на Peugeot 9X8, J. Demsky основава повече от дизайна на транспортно средство - той желае да съобщи мощно обръщение в огромната традиция на Art Cars, които са създали автомобилна история, прилагайки го към спортна кола, оптимално във връзка с жанр, успеваемост и технология.

Джей Демски е проектирал и новия дизайн на спортните костюми и каски на водачите на тима на Peugeot за тази година. Дизайнът на 9X8 към момента не е изцяло оголен. Това няма да се случи преди 17 април 2023 година в Милано, когато е формалният дебют. Хиперавтомобилът със задвижване на четирите колела има за цел да докара ноу-хауто на марката до най-високото равнище на интернационалния моторен спорт.

Освен това " Peugeot TotalEnergies Team " желае да вземе присъединяване в Световния шампионат по устойчивост на FIA (WEC) с два екземпляра на 9X8 от юли нататък. В първия си цялостен сезон тази година Peugeot се стреми към подиум, изключително в именитите 24 часа на Льо Ман, които ще честват своята 100-годишнина. По този метод 9X8 ще следва стъпките на своите известни предшественици, Peugeot 905 (победител в Льо Ман през 1992 и 1993 г.) и Peugeot 908 (победител през 2009 г.).

„ Бях удивен от това съдействие през цялото време, тъй като обичам скоростта, дизайна на автомобила, прецизността, смелостта и носталгията “, споделя Дж. Демски. Това партньорство чества експериментирането и го накара да изследва безкрайни благоприятни условия за ново бъдеще в света на надпреварите за наследствена марка като Peugeot Sport.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР