Френската актриса Натали Делон, бивша съпруга на актьора Ален Делон,

...
Френската актриса Натали Делон, бивша съпруга на актьора Ален Делон,
Коментари Харесай

Почина френската актриса Натали Делон

Френската актриса Натали Делон, някогашна брачна половинка на артиста Ален Делон, умря на 79-годишна възраст. За кончината заяви посредством обществените мрежи синът на двамата Антъни Делон. „ Почивай в мир, мамо “, остави той малко известие в своя Инстаграм на черен декор, съпроводено от датите на нейното раждане и гибел. Антъни не оповестява повода за гибелта, само че съгласно Агенция Франс Прес актрисата е умряла от бързо напредващ рак.

Натали Делон, чието същинско име е Франсин Канова, е играла в над 30 кино лентата. Успех ѝ носи първата роля на огромния екран - в " Самураят " (1967) на Жан-Пиер Мелвил. Във кино лентата взе участие и тогавашният ѝ брачен партньор Ален Делон, с чието посредничество тя получава ролята.

21-годишната Натали среща напълно инцидентно Делон в нощен клуб в Париж. Тогава той е на върха на славата и е благоприятен за Роми Шнайдер, само че доста бързо стартира загадка връзка с Натали, за която и се дами през 1964 година Двамата се качват на кораба „ Франс “ и отиват в Лос Анджелис на сватбено странствуване, където Натали ражда сина им Антъни. Духът на Роми непрекъснато участва в техните връзки. Бракът продължава до 1969 година

През 2018 година Натали споделя пред „ Пари Мач “: „ Всичко оставих зад себе си, когато го напуснах. Тръгнах си със сина си и гледачката “. Веднага по-късно Ален Делон стартира връзка с Мирей Дарк, която продължава 15 години.

Самата Натали отпътува за Съединени американски щати, само че в никакъв случай не съумява да направи значима кариера в Холивуд. Там има любовни афери с Ричард Бъртън и бащата на Кари Фишър (принцеса Леа от " Междузвездни войни " ) Еди Фишър. Любопитен факт е, че и двамата нейни избраници са били съпрузи на Елизабет Тейлър, напомня France24.

Натали и Ален не престават да поддържат другарски връзки, не на последно място поради сина си. По Коледа Антъни разгласява в Инстаграм фотография на двамата си родители. Самият Ален Делон, на 85, неотдавна претърпя удар и също не е добре здравословно.

След развода Натали продължава да се снима в киното, сама написа сюжети и даже режисира два кино лентата. На българската аудитория тя става фаворитка с ролята си в " Особен урок " (1968). Приключва дейната си кариера при започване на 80-те, въпреки че през 2008-а и 2009-а се завърна с дребни функции в два незабележими кино лентата.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР