Френска ученичка призна, че е разпространявала неверни твърдения за учител,

...
Френска ученичка призна, че е разпространявала неверни твърдения за учител,
Коментари Харесай

Ученичка призна, че е излъгала преди обезглавяването на учителя Пати във Франция

Френска ученичка призна , че е разпространявала погрешни изказвания за преподавател , преди да бъде. Самюел Пати беше обезглавен през октомври , откакто демонстрира на възпитаници карикатури на пророка Мохамед , оповестява БиБиСи.

Момичето , чиито недоволства провокираха онлайн акция против Пати , в този момент призна, че не е била в класната стая . Убийството на Пати шокира Франция и докара до шествия и поддръжка на мемориални церемонии из страната.

13-годишното момиче , което не е публично посочено, в началото е споделило на татко си , че Пати е помолил учениците мюсюлмани да изоставен класната стая , до момента в който той е посочил филм по време на час за независимост на словото и богохулството .

" Тя излъга , тъй като се усещаше затворена в една серпантина, тъй като съучениците й я бяха предиздвикали да бъде техен представител ", изяснява нейният юрист Мбеко Табула пред " Франс прес ".
 Още четирима възпитаници упрекнати за убийството на френския преподавател
Още четирима възпитаници упрекнати за убийството на френския преподавател

Трима от четиримата възпитаници, които са упрекнати през днешния ден, са обвинени, че са показали Пати на килъра

Бащата на момичето е подал тъжба против учителя и стартира акция в обществените мрежи във връзка случая въз основа на изказванията на щерка му. Той разпознава Пати и учебното заведение в Конфланс-Сент-Онорин, западно от Париж.

Малко след убийството прокурорите обявиха, че има " директна причинно-следствена връзка " сред онлайн подстрекателството против Пати и убийството му .

Извършителят , 18-годишният Абдулах Анзоров, е убит от полицията малко след нападението. Тогава стана ясно, че акцията против учителя по история и география се основава на лъжовен роман за случилото се в клас .

Както прави и в други сходни уроци по независимост на словото през предходните години , Пати предизвестява учениците , че следва да покаже изображение на Мохамед и изяснява, че тези, които мислят, че могат да се почувстват афектирани, могат да изоставен класната стаята . Момичето не участва в този час.

Училището поддържа метода на Пати , когато се сблъсква с акцията за уволнението му преди убийството. По-късно президентът Еманюел Макрон връчи на фамилията на учителя най-високото отличие на нацията - Légion d`honneur.
 Още петима арестувани за обезглавяването на френския преподавател
Още петима арестувани за обезглавяването на френския преподавател

Петимата обвинени са на възраст сред 18 и 21 година

в исляма и се смятат за мощно обидни за мюсюлманите.

Въпросът е изключително сензитивен във Франция поради решението на сатиричното списание Charlie Hebdo да разгласява карикатури на Пророка .

Дванадесет души бяха убити от ислямистки екстремисти в офисите на списанието през 2015 година, откакто изображенията бяха оповестени.

, по този начин и обезглавяването на Самюъл Пати раздрусаха страната, където секуларизмът е от главно значение за националната еднаквост.

Съгласно този принцип страната не може да се намесва по въпросите на религията и затова, за да отбрани възприятията на избрана общественост .
 Макрон за ислямистката офанзива в Париж: Ще действаме, те няма да завоюват Обновена
Макрон за ислямистката офанзива в Париж: Ще действаме, те няма да завоюват

Искат да убият " републиката и нейните полезности, тази борба е наша и е екзистенциална "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР