Фрауке Петри, бившият съпредседател на крайнодясната "Алтернатива за Германия" (АзГ),

...
Фрауке Петри, бившият съпредседател на крайнодясната "Алтернатива за Германия" (АзГ),
Коментари Харесай

Нов играч на политическия фронт в Берлин

Фрауке Петри, някогашният съпредседател на крайнодясната "Алтернатива за Германия " (АзГ), ще показа по-късно новата си "Синя партия ", която ще има "разумно консервативна платформа ", съобщи Reuters.

42-годишната Петри, която в избран интервал бе водещото лице на АзГ, оказа помощ партията да построи публичния си облик, който й завоюва 12,6% от гласовете при парламентарните избори предишния месец и да стане като първата партия на крайната десница в Народното събрание от 60-те години.

Макар дълго време да изповядваше мощни антиимигрантски възгледи, Петри упрекваше други водещи фигури във групировката, че се придържат към прекомерно крайни позиции и вършат невероятно партията да се причисли към съдружно държавно управление.



В месеците преди изборите тя не привличаше към себе си вниманието и съвсем изчезна от телевизионния екран, до момента в който по-радикални политици излязоха напред.

Петри завоюва депутатско място от листата на АзГ, само че в деня след изборите ненадейно напусна партията, обявявайки в началото, че ще работи в Народното събрание като самостоятелен народен представител.

В изявление за медийна група RND тя заяви, че по-късно провежда непретенциозно събитие, на което ще разгласи основаването на новата "Синя партия " в родната си провинция Саксония.



Тя добави, че е почнала да възнамерява лична партия още през август, откакто членовете на АзГ отхвърлиха предложенията й за по-умерен курс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР