Французите трябва отново да започнат да носят маски на оживените

...
Французите трябва отново да започнат да носят маски на оживените
Коментари Харесай

Франция е на прага на нова COVID вълна, връщат маските в обществения транспорт

Французите би трябвало още веднъж да стартират да носят маски на оживените обществени места и изключително в публичния превоз, защото страната би трябвало да се оправи с нова вълна от COVID-19, породена от новите разновидности на ковид. Това съобщи здравният министър Брижит Бургиньон, представена от френските медии.

„ Не споделям, че би трябвало да е наложително, просто апелирам французите да си поставят маските в публичния превоз “, уточни тя пред телевизия RTL, добавяйки, че това е „ цивилен дълг “.

„ Не просто ги поучавам, апелирам ги за това “, сподели Брижит Бургиньон и добави, че маските за лице би трябвало да се носят още веднъж и това важи и за други затворени пространства, като работни места или магазини.

Франция към този момент заяви за 17 601 новозаразени с ковид през последните 24 часа, което е най-високият брой от 18 април насам.

Преди пет дни ръководителят на Службата по имунизациите Ален Фишер удостовери, че страната е в разгара на нова вълна от COVID-19, сходно на други европейски страни. Той съобщи, че персонално поддържа възобновяване на наложителното носене на маска за лице в градския превоз.

Новите инфекции във Франция непрестанно нарастват от края на май, като 7-дневната междинна стойност на новите случаи дневно се е нараснала повече от четири пъти.

Въпреки това, общият брой е към момента 5 пъти по-нисък от върха за страната - 366 179 при започване на тази година.

Броят на хората, приети в болница поради заболяването, е понижен до шестмесечния си най-малко от 13 876 на 18 юни, от този момент обаче се е нараснал с 1223 и е достигнал 15 099, което е най-високото равнище от четири седмици насам. Броят на смъртните случаи от Коронавирус във Франция също е повишен с 48 единствено за последните 24 часа и е достигнал до 149 406, сочат данните на епидемиолозите.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР