Французите бяха призовани да намалят потреблението на енергия през следващите

...
Французите бяха призовани да намалят потреблението на енергия през следващите
Коментари Харесай

Макрон призова французите да намалят консумацията на енергия, за да се избегне режим на тока

Французите бяха призовани да понижат потреблението на сила през идващите месеци, с цел да се избегне риска режим на тока през зимата. 

Предупреждението беше отправено на фона на ново напрежение с Москва за доставките на газ.

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че са нужни доброволни старания. За всеки случай се приготвят и проекти за наложително икономисване на сила.
Ако групово се държим по-трезво и пестим сила, тогава няма да има режим и няма да има прекъсвания на тока. Целта ни е, в случай че имаме доста студена зима, в случай че се изисква европейска взаимност, да може да преминем през този интервал и да спестим към 10% от силата.
Еманюел Макрон, президент на Франция

Ако се наложи, в символ на европейска взаимност, Франция е подготвена да доставя газ на Германия през зимата. 

Опасенията от утежняване на енергийната рецесия се ускориха откакто Русия спря доставките на газ към Европа през Северен поток-1. 

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен написа в Туитър, че съветският президент употребява силата като оръжие и манипулира пазара.

Тя добави, че блокът приготвя оферти за подкрепяне на уязвимите семейства и бизнеси за справяне с високите цени на силата. И че ще бъде препоръчан таван на цените на съветския газ, доставян по тръбопроводи. В същото време ще се поддържат производителите на електрическа енергия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР