Французинът Юго Умбер спечели втората си титла от началото на

...
Французинът Юго Умбер спечели втората си титла от началото на
Коментари Харесай

Юго Умбер не остави шансове на Бублик и триумфира на тенис турнира в Дубай

Французинът Юго Умбер завоюва втората си купа от началото на календарната година, откакто победи по време на тенис шампионата от сериите АТР 500 в Дубай.

Във финала 25-годишният левичар надигра Александър Бублик от Казахстан с 6:4, 6:3 и по този начин за повторно в своята кариера сграбчи трофея в конкуренция от сходна категория.

Решителният конфликт в Дубай започва равностойно, като пръв до опция за пробив доближи Бублик в петия гейм на мача, само че Умбер я отрази, с цел да поведе с 3:2. В идващите минути французинът на няколко пъти сложи своя противник напрегнат и в последна сметка Юго нанесе решителния си удар в десетия гейм реализирайки брейк, с който измъкна първата част с 6:4.

Във втората първата ракета на Франция оползотвори още първата си опция да завоюва подаването на казахстанеца, повеждайки при 3:1. Единственият по-критичен миг до края на тенисиста от Мец пристигна в последния девети гейм, когато той трябваше да избавя брейкбол, само че Умбер се оправи със задачата и скоро по-късно затвори срещата с 6:3 след час и 27 минути престой на корта.

С този успех международният №18 затвърди наклонността си да не губи финали на равнище АТР, като към този момент салдото му в сходни мачове е 6-0.

Auckland 2020
Antwerp 2020
Halle 2021
Metz 2023
Marseille 2024
Dubai 2024 is a big game player
— Tennis TV (@TennisTV)

Припомняме ви, че по-рано през тази година Юго Умбер сграбчи и купата на конкуренцията от сериите АТР 250 в Марсилия след триумф в разногласието за трофея против най-хубавия български тенисист Григор Димитров.

В същото време пък Александър Бублик остава с 4 триумфа на равнище АТР в кариерата си, като през днешния ден казахстанецът позволи своето общо седмо проваляне във край.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР