Франция започна да ваксинира патици срещу птичи грип в понеделник,

...
Франция започна да ваксинира патици срещу птичи грип в понеделник,
Коментари Харесай

Франция започва задължителна ваксинация на патиците за птичи грип

Франция стартира да имунизира патици против птичи грип в понеделник, с цел да се опита да спре вируса, който умъртви милиони птици по света, ход, който накара Съединените щати да наложат търговски ограничавания върху вноса на френски птици, предава Ройтерс.

Франция е измежду най-тежко засегнатите страни от невиждано световно разпространяване на високопатогенна инфлуенца по птиците, нормално наричана птичи грип, която наруши доставките на птиче месо и яйца и докара до внезапен скок на цените в доста елементи на света през последните години.

Опустошенията, породени на птицефермите, и страхът, че вирусът може да мутира в подобен, който да се предава на хората, накараха държавното управление да започва национална акция за имунизиране, което го направи първата страна експортьор на птиче месо, която направи това.

Първите ваксини бяха дадени в понеделник сутринта на патици във плантация в Югозападна Франция, в наличието на френския министър на земеделието Марк Фено.

Общо към 64 милиона патици ще би трябвало да бъдат имунизирани за една година на обща цена от 96 милиона евро, от които 85% ще бъдат финансирани от страната, споделиха производителите.

" Този проект за имунизация... е първият в света: задачата му е да отбрани всички патици, отглеждани във ферми, и би трябвало да постави завършек на превантивното кръвопролитие на животни, с което никой към този момент не е склонен ", обявиха от съюза на производителите на патици.

Все повече и повече държавни управления гледат на имунизацията като на метод за ограничение на мощно заразния птичи грип. Въпреки това комерсиалните бариери, които такава имунизация може да провокира, са предиздвикали огромните експортьори на домашни птици да не желаят да инокулират своите птици.

Съединените щати задействаха ограничавания върху вноса на френски домашни птици от 1 октомври, като се позоваха на риск от внасяне на вируса в страната.

Ваксинираните птици може да не демонстрират признаци на зараза, което значи, че е невероятно да се дефинира дали са инфектирани, сподели Министерството на земеделието на Съединени американски щати (USDA) в петък.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР