Франция възнамерява да съкрати делът на атомната енергия в производството

...
Франция възнамерява да съкрати делът на атомната енергия в производството
Коментари Харесай

Франция закрива 14 ядрени реактора до 2035 година

Франция има намерение да редуцира делът на атомната сила в производството на електроэнергии до 50% към 2035 година спрямо актуалните 75%. По тази причина френското държавно управление възнамерява в идващите 15 години да бъдат закрити 14 нуклеарни, кат първите два от тях, основани в атомната централа Фесенем би трябвало да бъдат затворени още през първото шестмесечие на 2020 година, съобщи Ройтерс.
Закриването на идващите два реактора може да се случи в интервала 2025-2026 година, а всички останали - сред 2029 и 2035 година. Проектът ще бъде подложен на публично разискване в интернет до 19 февруари 2020 година и ще бъде разискван на разнообразни инстанции.
Е Де Еф е предложила държавното управление да обмисли прекъсването на реакторите по двойки в седем от централите, където са най-старите реактори - по 900 мегавата. Във всяка от тези АЕЦ има по четири и повече реактора, тъй че закриването на два от тях няма да докара до цялостното прекъсване на атомната централа.
Тази първа редакция на многогодишната енергийна стратегия се основава на развиването на възобновимите сили и намаляването на каузи на атомната сила в производството на електричество. Тя беше подложена на критика поради незадоволителното внимание, отделено на развиването на биогаза и морските вятърни централи
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР