Франция въвежда задължителна на медицински персонал и редица други категории

...
Франция въвежда задължителна на медицински персонал и редица други категории
Коментари Харесай

Задължителна ваксинация срещу COVID-19 на медицински персонал във Франция

Франция вкарва наложителна на медицински личен състав и редица други категории служащи. Това заяви персонално президентът Еманюел Макрон, осведоми ТАСС. " Въвеждаме наложителна имунизация против ковид за медицински личен състав и представители на редица други специалности. Ще бъдат приложени контролни и административни наказания за инспекция на осъществяването на тази заповед от 15-ти септември ", сподели френският президент.

Той изясни тези ограничения с утежняването на епидемиологичната обстановка. " Страната ни е изправена пред мощно обновяване на епидемията ", уточни Макрон. Държавният глава разясни, че наложителната имунизация се отнася за лекари и спомагателен личен състав, в това число тези, които работят в лечебни заведения или се грижат за пациенти у дома. Президентът съобщи, че от 21-ви юли във Франция ще се организира изключителна сесия на Народното събрание, с цел да се прегледа комплицираната санитарна обстановка и да се одобряват нови актове за битка с епидемията. Законопроектът за наложителната имунизация на групи от популацията и за разширението на потреблението на санитарния пропуск ще бъде импортиран във вторник в Държавния съвет за инспекция на наличието му.
 В Столична община компании могат да записват за имунизация чиновниците си В Столична община компании могат да записват за имунизация чиновниците си
От на следващия ден, 5-ти юли, Столична община ще приема поръчки от компании, предприятия, бизнес-центрове, в които има най-малко 50 чиновници, които желаят...

От 21-ви юли ще бъде допустимо да се стигне до събития с присъединяване на повече от 50 души единствено със " санитерен пропуск " този документ. От началото на август потреблението на такива документи ще бъде в допълнение разширено - без тях няма да им бъде позволено да влизат в заведения за хранене и питейни заведения. Санитарните пропуски също ще станат наложителни за пътуващите с влакове за дълги дистанции и със самолети.

Макрон реши да вкара изключително състояние в две отвъдморски територии на републиката - в Реюнион и Мартиника. Ще бъде въведен и полицейски час. Френският президент изясни нуждата от тази мярка с увеличеното разпространяване на коронавирусната зараза, „ незадоволителното равнище на имунизация на популацията “ и „ извънредно тежко задължение за лечебните заведения “.

Това решение ще бъде формализирано на съвещание на кабинета. Макрон разгласи и идно стягане на граничния надзор за хората, идващи от страни с рисково равнище на епидемиологична обстановка. " От тази седмица граничният надзор ще бъде в допълнение засилен за тези, от високорисковите страни. В същото време ще бъде въведена наложителна изолираност на неимунизирани пасажери ", сподели Макрон. Предвижда се към 1,5 млн души да бъдат имунизирани в това отношение. Включително, служащи от пожарно-спасителни елементи и отряди за гражданска отбрана, които в доста случаи отиват на повикване във Франция, вместо кола за спешна помощ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР