Франция удължи до 30 април 2021 г. контрола по националните

...
Франция удължи до 30 април 2021 г. контрола по националните
Коментари Харесай

Франция удължава до края на април граничния си контрол

Франция удължи до 30 април 2021 година контрола по националните си граници поради терористичната опасност, която остава доста висока, се споделя в оповестено във вторник известие на френските управляващи до Съвета на Европейски Съюз, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. 

В писмото с дата 2 октомври френските управляващи показват, че възобновяването на процеса за атентата против " Шарли ебдо " през септември и препечатването на карикатурите на пророка Мохамед от този седмичник " постановат нараснала зоркост ". 

" Международните остри реакции против повторното издание на карикатурите, продължаването на процеса за атентатите от януари 2015 година, идното отбелязване на 5 години от атентатите от 13 ноември 2015 година и провеждането на още няколко терористични процеса с интензивно медийно отразяване в идващите месеци способстват за подхранването на терористичната опасност против Франция ", се споделя в писмото.

Освен това активизирането на силите за сигурност в битката с пандемията от КОВИД-19 може да провокира нови опити за атентати, показват френските управляващи. 

Франция възобнови контрола по националните си граници във вечерта на атентатите от 13 ноември 2015 година Оттогава този граничен надзор е подновяван на всеки шест месеца с аргумента за продължаващата терористична опасност. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР