Франция стана свидетел на ново зрелищно бягство на затворник, след

...
Франция стана свидетел на ново зрелищно бягство на затворник, след
Коментари Харесай

Зрелищно бягство на затворник във Франция

Франция стана очевидец на ново зрелищно бягство на пандизчия, откакто тежковъоръжени лица нападнаха придружителите на арестуван пред постройката на съд, в който той трябваше да се яви през днешния ден, съобщи Франс прес.
През юли 2018 година рецидивистът Редуан Фаид избяга с хеликоптер. Случаят докара до смяна в организацията на френската дирекция за изтърпяване на наказванията, напомня Агенция Франс Прес.

Към 7:30 ч. по Гринуич през днешния ден две тежковъоръжени лица са се появили наоколо до съда в югоизточния град Тараскон, изясни на конференция прокурор Патрик Дежарден, който дефинира нападателите като доста решителни. Въоръжените лица нападнали трима чиновници на затворническата администрация, които ескортирали арестуван от центъра за изтърпяване на санкции в град Безие. След края на тази интервенция на мястото на случая зад съда са били открити минимум 11 гилзи, в това число няколко от диаметър, употребен за автомати, добави прокурорът.

"Те не са се поколебали да стрелят по автомобила, когато той се е опитал да се отдалечи със пандизчията. По фургона има няколко попадения, в това число едно в предното стъкло ", съобщи прокурорът. Нито един от тримата компаньон на пандизчията не е прострелян, въпреки че те са потресени от случая. Най-тежко е потърпевш един от тях, който слязъл от колата, с цел да изиска да бъде отворена вратата на постройката и е обичай от нападателите. Друг е потърпевш от счупени стъкла.

Двете въоръжени лица и пандизчията са избягали, в началото пеш. След това те евентуално са се качили в автомобил, посочи прокурорът.

Избягалият 27-годишен пандизчия не е бил подложен на особено наблюдаване, само че е направил съществени закононарушения, въпреки че е прекомерно рано да приказваме за връзки с проведената престъпност. Той е бил обвинен за кражба при утежняващи виновността условия.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР