Франция спечели големия финал на Детската Евровизия 2022, който се

...
Франция спечели големия финал на Детската Евровизия 2022, който се
Коментари Харесай

Франция е победител в Детската Евровизия 2022

Франция завоюва огромния край на Детската Евровизия 2022, който се организира в Ереван, Армения. Песента на Lissandro „ Oh, Maman! “ победи с резултат от 203 точки, като оглави класациите на журитата, а в гласуването на публиката завоюва влиятелното трето място. Това е втора победа за Франция в последните 3 години.

На второ място приключи представителката на Армения - Nare с песента „ DANCE! ”, а на трето място се класира Mariam Bigvava от Грузия с „ I Believe ”.

Топ 5 допълват Ирландия и Англия.

Тазгодишното 20-о издание на състезанието се организира в Ереван, откакто Maléna и нейният шлагер „ Qami, Qami ” сграбчиха успеха в миналогодишната Детска Евровизия в Париж.

България има общо 7 участия на Детската Евровизия. Най-добрият резултат за страната ни носят Крисия, Хасан и Ибрахим през 2014 година в Малта, където приключват на второ място. През 2015 София е хазаин на Детската Евровизия, която към момента е най-голямото телевизионно събитие проведено в миналото в България. Последното ни присъединяване на Детската Евровизия е през 2021 година в Париж, Франция, където нашите реализатори Денислава и Мартин се показаха с песента „ The Voice of Love ”.

Ето и крайното класиране:

1.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР