Франция си спомня днес за жертвите на терористичните нападения, извършени

...
Франция си спомня днес за жертвите на терористичните нападения, извършени
Коментари Харесай

Французите си спомнят за жертвите на терора в Париж преди 4 г.

Франция си спомня през днешния ден за жертвите на терористичните набези, осъществени на тази дата преди четири години в Париж, предадоха Франс прес и "Фигаро ".

На 13 ноември 2015 година група от тежковъоръжени мъже нападнаха разнообразни места във френската столица и убиха 130 души. Ранени бяха над 350 души. Най-много бяха жертвите (90 души) в концертната зала "Батаклан ", където нападателите държаха заложници в продължение на няколко часа. Отговорност за нападенията пое "Ислямска страна ".



На възпоменателните церемонии през днешния ден в Париж участват кметицата Ан Идалго и вътрешният министър Кристоф Кастанер. Те ще се преклонят пред възпоменателните плочи за жертвите, сложени през 2016 година на местата на атентатите.

Вчера общинският съвет на Париж гласоподава основаването на "Градина на загатна " в памет на жертвите. Мястото, на което ще бъде тя, следва да бъде решено.



По мотив годишнината от нападенията в. "Фигаро " напомня, че следствието на атентатите изцяло е завършило и че са събрани 460 тома материали. Процесът се обрисува да стартира при започване на 2021 година, в случай че не зародят процедурни проблеми. Смята се, че делото ще продължи сред 4 и 6 месеца. По него са конституирани 2000 цивилен страни. Очаква се на делото да участват 300 юристи.

Във Франция завърши следствието на атентатите от 13 ноември 2015 година

Вестникът напомня, че делото за друго терористично нахлуване - това против редакцията на сатиричния седмичник "Шарли ебдо " ще стартира на 4 май следващата година.

Пет пъти Франция става цел на тероризъм за четири години
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР