Франция ще започне да премахва някои ограничения заради COVID-19, включително

...
Франция ще започне да премахва някои ограничения заради COVID-19, включително
Коментари Харесай

Франция облекчава COVID ограниченията


Франция ще стартира да отстранява някои ограничавания поради COVID-19, в това число наложителното носене на маска навън , оповестява Агенция Франс Прес.

Ограниченията за потенциала на публиката в концертни зали, спортни надпревари и други събития също ще бъдат отстранени . Въпреки че работата от къщи към този момент няма да бъде наложителна, тя към момента ще бъде целесъобразна.

С този ход се слага началото на оповестеното в края на януари облекчение на рестриктивните мерки в две елементи, макар че предишния месец в страната бяха регистрирани рекордни равнища на ежедневни случаи . Мерките се вкарват, откакто Англия и Дания също облекчиха своите ограничавания.

Франция " ще може да анулира множеството от ограниченията, подхванати за ограничение на епидемията през февруари ", с помощта на новия пропуск за имунизиране, който размени здравния документ , съобщи министър председателят Жан Кастекс през януари.

На втория стадий от премахването на рестриктивните мерки нощните клубове, затворени от декември, ще бъдат отворени още веднъж на 16 февруари, а на концерти, спортни събития и в питейните заведения още веднъж ще бъдат позволени места за правостоящи.

Париж не слага облекчаването на рестриктивните мерки според от напредъка на здравната обстановка. Властите считат, че опасността от разновидността Омикрон е лимитирана и по-малко рискова от предходните варианти на вируса, макар че той е по-заразен.

По последни данни през предходните седем дни са регистрирани приблизително 322 256 случая спрямо 366 179 преди седмица .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР