Франция ще открие първата си фабрика за батерии за електрически

...
Франция ще открие първата си фабрика за батерии за електрически
Коментари Харесай

Франция отваря гигафабрика за батерии за електромобили

Франция ще открие първата си фабрика за акумулатори за електрически коли във вторник (30 май) и ще направи огромна стъпка в конкуренцията си за създаване на бранш, който е доминиран от Китай.

Изграждането на производството на акумулатори е в основата на проекта за „ реиндустриализация “ на президента Еманюел Макрон, който възнамерява през идващите три години в северната част на страната да се появят голям брой заводи.

„ Гигафабриката “, която се открива в Били-Берклау, е благосъстоятелност на Automotive Cells Company, партньорство сред френския енергиен колос „ ТоталЕнержи “, немския „ Мерцедес-Бенц “ и американско-европейския производител на коли „ Стелантис “, който създава гама от марки, в това число Пежо, Фиат и Крайслер.

Френският министър на стопанската система Брюно льо Мер и министрите на енергийния преход и промишлеността на страната ще участват на откриването, дружно с немски и италиански публични лица.

Ръководителите на фирмите също ще бъдат на събитието.

Фабриката е с размер на шест футболни стадиони. Производството би трябвало да стартира това лято.

Политици и бизнес водачи се надяват да трансфорат района О дьо Франс в „ Долината на батериите “ – отговорът на промишлеността за електрически коли на Силициевата котловина.

Китайско-японската група AESC-Envision построява цех покрай град Дуе, който ще доставя френския авто производител Рено от началото на 2025 година

Френският стартъп Веркор е плануван да стартира произвеждане в оборудване в Дюнкерк от средата на 2025 година, а тайванската компания ProLogium също избра крайбрежния град за първата си европейска фабрика. Тредвижда се производството да стартира през 2026 година

Конкуренция сред Китай и Съединени американски щати

Европа се надпреварва да усили производството си на акумулатори и електрически транспортни средства, защото Европейският съюз сложи краен период до 2035 година за последователно прекъсване на продажбата на нови коли с изкопаеми горива.

През последните години в Европейски Съюз са оповестени към 50 плана за заводи за акумулатори.

Френското държавно управление си сложи за цел да създава два милиона електрически транспортни средства годишно до 2030 година, сочат данни на министерството на стопанската система.

Министерството сподели, че до тогава заводът ACC ще доставя 500 000 автомобила годишно.

Китай е международен водач в производството на акумулатори за електрически коли и също по този начин господства в производството на суровините, от които се създават.

Европа е изправена пред мощна конкуренция от страна на Съединените щати, които мощно субсидират бранша посредством Закона за понижаване на инфлацията, който включва 370 милиарда $ тласъци за чиста сила.

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР