Франция се класира за втори пореден финал на Световно първенство,

...
Франция се класира за втори пореден финал на Световно първенство,
Коментари Харесай

Франция сложи край на приказката на Мароко и ще спори с Аржентина на финала в Катар

Франция се класира за втори следващ край на Световно състезание, откакто надигра Мароко с 2:0 във втория 1/2-финал на Мондиала в Катар. На стадион " Ал Байт " в Ал Кор африканците се опънаха на настоящите носители на трофея, само че в последна сметка опитът на " петлите " си сподели думата и те ще спорят с Аржентина на финала в неделя .
Рандал Коло Муани (ц) вкарва втория гол във вратата на Ясин Буну.
Началото бе мечтано за французите, които откриха резултата след едвам пет минути. Антоан Гризман получи добър пас от дясно от Рафаел Варан, а след това топката попадна в Килиан Мбапе. Звездата на Пари Сен Жермен опита да стреля, като изстрелът му рикошира и стигна до непокрития Тео Ернандес, който с акробатично осъществяване преодоля Ясин Буну за 1:0. Възпитаниците на Уалид Реграги демонстрираха реакция и шут на Азедин Унахи провокира интервенция на Юго Лорис. Мароканците продължиха да играят със самочувствие макар ранно позволения гол, само че нова неточност в защита можеше да им коства второ попадение. Оливие Жиру напредна с топка в крайници и стреля мощно с левия крайник, само че кълбото срещна страничния дирек. Отново изпълнител номер 1 в историята на Франция бе покрай гол, когато получи топката от Орелиен Чуамени, само че стреля настрана от вратата. В края на полувремето " атласките лъвове " бяха покрай изравнително попадение, когато задна ножица на Джавад Ел Ямик уцели гредата на Лорис.

В първите 15-20 минути след почивката африканският отбор започва напористо и настояваше с офанзиви от дясно, където оперираха Хаким Зиеш и Ашраф Хакими. На няколко пъти се стигна до рискови центрирания в наказателното поле на " петлите ", само че без резултат за Мароко. Постепенно обаче силите започнаха да напущат играчите на Реграги и това отвори пространства в защитата на отбора. След няколко слизания към половината на противника, международните първенци си подпечатаха билета за финала с точната намеса на влезлия малко преди този момент от пейката Рандал Коло Муани. Нападателят на Айнтрахт Франкфурт бе на точното място за добавка след рикошет, получил се при опит за изстрел на Мбапе. До края мароканците имаха опция да върнат едно попадение, само че в добавеното време топката бе спряна на голлинията при оказалия се финален късмет за африканците.
" Атласките лъвове " завършиха мечтания си рейд в Катар.
Така Франция постави завършек на приказката на Мароко и ще спори с Аржентина на финала в Катар. " Петлите ", които завоюваха четвърти следващ полуфинал на Мондиал, ще се опитат да станат първия отбор след Бразилия, който пази международната си купа, откакто Селесао го стори през 1958 и 1962 години. Мароканците напущат шампионата и могат да бъдат горди от представянето си, откакто излязоха от група с Белгия, Хърватия и Канада преди всичко, а по-късно отстраниха поредно Испания и Португалия. Франция ще играе с Аржентина на Лионел Меси в неделя, 18 декември, от 17:00 часа българско време, като един от двата тима ще стане с три международни трофеи. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР