Франция с три условия за доставка на бойни самолетиПутин иска

...
Франция с три условия за доставка на бойни самолетиПутин иска
Коментари Харесай

Вашингтон и Лондон отрязаха Киев за изтребителите

Франция с три условия за доставка на бойни самолети
Путин желае общи военни подготвителни центрове с Беларус

Съединени американски щати и Англия няма да дават изтребители на Украйна. Това оповестиха US президентът Джо Байдон и представителят на английския министър председател Риши Сунак.

Попитан от публицисти дали Белият дом обмисля да даде на Киев Ф-16, Байдън отвърна “Не ”.

А представителят на Сунак уточни, че съгласно Лондон не е практично решение да бъдат изпратени военни самолети на Украйна. И добави, че Англия ще продължи да разисква дружно със съдружниците си кой е “правилният метод ”.

Берлин към този момент изрично отхвърли концепцията за доставка на изтребители на Киев. Френският президент Еманюел Макрон пък съобщи, че “нищо не е изключено ”, само че изброи три условия, които Париж би сложил - настояването за изтребители да е публично дефинирано от Украйна, доставките им да не водят до ескалация на спора и да не бъдат от естество за поразяване на съветска територия, а да оказват помощ на напъните на Украйна да оказва опозиция против Русия, като в същото време да не бъдат отслабени качествата на френската войска.

Междувременно президентът Владимир Путин изиска от държавното управление на Русия да договаря за основаването на общи военни подготвителни центрове с Беларус. В декрет, оповестен през днешния ден, Путин натоварва министрите на защитата и на външните работи на Русия да договарят с Минск по отношение на основаването на тези центрове. Повече детайлности не бяха обявени.

Искането му пристигна на фона на почналата през днешния ден едноседмична щабна подготовка на обединеното командване на общата войскова формация на Русия и Беларус.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР