Франция, Русия и Украйна проведоха множество телефонни разговори през последните

...
Франция, Русия и Украйна проведоха множество телефонни разговори през последните
Коментари Харесай

Започва седмицата на дипломатическите совалки

Франция, Русия и Украйна организираха голям брой телефонни диалози през последните 10 дни. В петък от кабинета на френския президент Еманюел Макрон потвърдиха, че той ще пътува до Москва и украинската столица Киев на 7 и 8 февруари.

От Елисейския замък подчертаха, че като ротационен ръководител на Европейски Съюз, Франция работи в съгласуваност със своите европейски сътрудници за преодоляването на рецесията и означиха, че Макрон или негови съветници са в непрекъсната връзка по телефона с някои от европейските им сътрудници.

Разговорите са засегнали първо възраждането на така наречен Нормандски формат (Франция, Германия, Украйна и Русия), за да се реализира решение на сепаратисткия спор в украинския район Донбас, подкрепян от Москва. Друга обсъждана тематика е постигането на „ стратегически баланс в Европа “, който да понижи риска и да подсигурява сигурността на континента.

Президентът на Украйна Владимир Зеленски също посочи „ непрекъснатия разговор “ с Макрон. В профила си в Twitter Зеленски уточни тематиките на диалозите с френския президент...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР