Франция разчита на поддръжката на Русия за решаване на проблеми

...
Франция разчита на поддръжката на Русия за решаване на проблеми
Коментари Харесай

Франция разчита на Русия за решаване на сирийската криза при определени условия

Франция разчита на поддръжката на Русия за решение на проблеми като доставките на филантропична помощ и възбраната на химическите оръжия в Сирия, само че при избрани условия. Това съобщи президентът на Франция Еманюел Макрон в изявление за вестник " Поан ", съобщи БГНЕС.
" Не слагам като авансово изискване за урегулиране на обстановката в Сирия оставката на Башар Асад. За мен " алена линия " съществува по два въпроса - химическите оръжия и филантропичната помощ ", акцентира Макрон. " Ако президентът Владимир Путин ми помогне да се реализира прогрес по тези два въпроса, то ще можем да намерим точки на единодушие ", сподели още френският президент.
Той означи прогрес в разискването на обстановката в Сирия. Според него Москва и Париж са постигнали прогрес по въпроса за химическите оръжия. " Имам чувството, че след диалозите във Версай през май съветската позиция се е изменила ", сподели Макрон.
Френският президент акцентира, че в политиката смята за нужен прагматизма и разговор с всички. Според него би трябвало да се спре с неоконсерватизма, защото намесата във вътрешната политика на други страни може да докара до изолираност. В Либия и Сирия това докара до жестоки провали, сподели Макрон.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР