Франция планира да изпрати няколкостотин войници в Румъния като част

...
Франция планира да изпрати няколкостотин войници в Румъния като част
Коментари Харесай

Франция готова да прати войски в Румъния

Франция възнамерява да изпрати няколкостотин бойци в Румъния като част от вероятно разполагане на източния фланг на НАТО , съобщи в събота министърът на защитата Флорънс Парли на фона на опасенията от съветска инвазия в Украйна, заяви barrons.

Френският президент Еманюел Макрон неотдавна изрази готовността на Франция да отиде по-далеч и в границите на НАТО да се ангажира с нови задачи... по-специално в Румъния. Парли сподели пред радио France Inter, че е посетила Румъния в четвъртък, с цел да разиска въпроса. Тя съобщи, че Румъния е " зона на високо напрежение ", която би трябвало да бъде " успокоена ".

" Много скоро ще имаме среща с членовете на НАТО ", сподели тя, добавяйки, че Париж възнамерява да изпрати " няколкостотин мъже " в Румъния като част от " защитителен алианс ".
 Външните министри на Франция и Германия ще посетят Украйна
Външните министри на Франция и Германия ще посетят Украйна

Това заяви френският министър в Туитър

Кремъл е разположил над 100 000 бойци и тежка ризница по границите на Украйна, съгласно Запада, който се притеснява , че Кремъл ще провежда навлизане.

Френският външен министър Жан-Ив льо Дриан сподели в събота, че ще посети Украйна на 7-8 февруари с немската сътрудник Аналена Бербок.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР