Франция планира да изпрати няколкостотин свои военни в Румъния в

...
Франция планира да изпрати няколкостотин свои военни в Румъния в
Коментари Харесай

Франция планира да разположи стотици свои войници в Румъния

Франция възнамерява да изпрати няколкостотин свои военни в Румъния в границите на вероятно разполагане на сили на НАТО, разгласи през днешния ден френската министърка на въоръжените сили Флоранс Парли, откакто външният министър Жан-Ив Льо Дриан разгласи в Туитър, че при започване на идващия месец ще пости Украйна дружно с немския си сътрудник, съобщи Франс прес.

" Това е повода да посетя Румъния в четвъртък. Очевидно разговаряхме с нашите румънски сътрудници по този въпрос ", изясни Парли пред радио Франс ентер.

Президентът Еманюел Макрон разгласи на 19 януари, че Франция е подготвена да се ангажира с нови задачи, " изключително в Румъния ". Страната, граничеща с Украйна, се намира наоколо до Черно море, което е " зона на рисково напрежение " и се намира в " епицентъра на напрежението ", акцентира Парли.

" Съвсем скоро ще се срещнем с членовете на НАТО " за изпращането на сили в Румъния и " се приготвяме, с цел да бъдем подготвени сега, когато изискат от нас да се разположим там ", дружно с други сътрудници и европейски страни, добави тя, като акцентира, че става дума за гаранции в границите на защитителен съюз.

Льо Дриан добави по-рано, че е уверил украинския външен министър Дмитро Кулеба в цялостната поддръжка на Париж за Украйна и акцентира, че Франция работи за понижаване на напрежението. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР