Франция оповести списък със санкции, които може да бъдат наложени

...
Франция оповести списък със санкции, които може да бъдат наложени
Коментари Харесай

Франция заплаши Великобритания със санкции заради риболова

Франция оповести лист със наказания, които може да бъдат наложени на Лондон от 2 ноември, в случай че не бъде реализиран задоволителен прогрес в разногласието сред двете страни за риболова във водите им. Спорът бе провокиран от Brexit. Франция приготвя и спомагателни наказания, които може да обиден електроенергийните доставки за Обединеното кралство, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

Франция заплаши със стягане на граничния и санитарния надзор за стоките, идващи от Англия, да не позволява английски риболовни кораби до избрани свои пристанища, както и да ускори инспекциите на камионите, пътуващи от и до Обединеното кралство. Англия отвърна на удара като съобщи, че ще изиска незабавни уточнения от Франция по отношение на налагането на вероятни наказания поради риболова.

След седмици на договаряния английските управляващи издадоха още лицензи, с цел да ловят риба в английски води, само че това към момента съставлява единствено 50% от това, на което Франция " има право " след Brexit, сподели представителят на френското държавно управление Габриел Атал.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Британските и европейските договарящи реализираха прогрес в...

Някои глобите може да влязат в действие още при започване на другата седмица, в случай че не бъде реализиран задоволителен прогрес в диалозите, сподели Атал и добави: " Търпението ни се изчерпва ".

Френският министър на европейските въпроси Клеман Бон съобщи, че Париж може да ускори граничните инспекции за стоките от Англия, в случай че ситуацията с риболовните разрешителни не откри решение и за двете страни.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР