Франция обхваната от гореща вълна с температури над 40 градуса

...
Франция обхваната от гореща вълна с температури над 40 градуса
Коментари Харесай

Гореща вълна носи над 40 градуса по Целзий във Франция

Франция обхваната от гореща вълна с температури над 40 градуса по Целзий тази седмица - евентуален връх за юни , осведоми Би Би Си.

Днес температурите се чака да доближат 35 градуса по Целзий и повече. Метеоролозите предвиждат най-високите температури да бъдат регистрирани в четвъртък и петък.

Най-засегната ще е Северна Франция , в това число и столицата Париж.

Метеоролозите разясняват, че високата мокрота ще способства 40 градуса по Целзий да се усеща като 47 градуса по Целзий в столицата.

Германия, Швейцария и Белгия също може да записват народен връх за юни през идващите дни.

Климатична система над Атлантическия океан основава високо атмосферно налягане над района, което води до парещ въздух от Северна Африка и Испания, подпомагащо покачването на температурите.

Сравнява се с горещата вълна във Франция през 2003 година , когато бяха регистрирани три температурни върха, в това число 44,1 градуса по Целзий на 12 август. Почти 15 000 души починаха по време на горещата вълна.

Националната метеорологична работа на Франция, Meteo France, предизвестява, че температурите може и да не паднат до идващия уикенд, даже и през нощта, когато най-ниските температури се чака да останат над 20 градуса по Целзий на доста места.

Службата разяснява, че огромните градове са изключително уязвими.

Столичните управляващи оповестиха " трето равнище " към проекта при рискови жеги. Четвъртото равнище, последното, в никакъв случай не е употребявано. Част от проекта е разкриване на 900 " хладни места " , където температурите са по-ниски. Става въпрос за паркове, публични здания с климатици и други. Парижките управляващи още оставят отворени през нощта 13 спомагателни парка.

В Испания метеорологичната организация Aemet предвижда над 35 градуса по Целзий в по-голямата част на страната , а тук-там температурите ще надвишават над 40 градуса.

В Германия прогнозите са към 35 градуса по Целзий, съответно в Берлин, Хамбург, Франкфурт и други градове. За четвъртък се чака 38 градуса по Целзий в Берлин.

Жегата във Англия се чака да образува стихии в понеделник и вторник.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР