Франция, Китай, Индия, Ирландия, Пакистан и още 7 държави са

...
Франция, Китай, Индия, Ирландия, Пакистан и още 7 държави са
Коментари Харесай

12 страни са купували суровини от КНДР в нарушение на санкциите

Франция, Китай, Индия, Ирландия, Пакистан и още 7 страни са внасяли през последната година желязо, стомана и металургическа продукция от КНДР в нарушаване на глобите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, се споделя в отчет на международната организация.
„ От октомври 2016 до април 2017 КНДР е изнесла желязо и стомана на обща стойност 44 млн. 344 хиляди 912 $ в Барбадос, Китай, Коста Рика, Египет, Франция, Салвадор, Индия, Индонезия, Ирландия, Пакистан и Шри Ланка ", написа в отчета. Освен това, от октомври до май Северна Корея е изнесла произведения от желязо и стомана на обща стойност 305,7 хиляди $ в Египет, Индия, Ирландия, Китай, Мексико и Франция, съобщи БГНЕС.
Най-много доставки са направени за Китай, който от октомври 2016 насам е купил желязо, стомана и произведения от тях за 37,1 млн. $. От доставки за Франция КНДР е спечелила към 53 000 $.
По информация на специалистите на Организация на обединените нации за визирания интервал КНДР е спечелила от експорт на неразрешени първични материали най-малко 270 млн. $. Само Китай е внесъл от декември 2016 до май 2017 1,2 млн. тона желязна руда и 4,7 млн. тона въглища.
Доставките на желязо и желязна руда са неразрешени с резолюция на Организация на обединените нации, призната на 30 ноември 2016.
Спрямо КНДР е в действие най-строгият режим на наказания на Организация на обединените нации, който може да бъде затегнат още поради следващия нуклеарен опит на Пхенян, осъществен на 3 септември.
Тази седмица Съединени американски щати внесоха в Съвета за сигурност проекторезолюция за нови ограничавания във връзка с комунистическата страна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР