Франция желае да се превърне в лидер до 2030 г.

...
Франция желае да се превърне в лидер до 2030 г.
Коментари Харесай

Макрон представи инвестиционен план "Франция 2030" за 30 млрд. евро



Франция желае да се трансформира в водач до 2030 година в производството на зелен водород и да построи нови, по-малки нуклеарни реактори като част от капиталов проект на стойност 30 милиарда евро, ориентиран към поощряване на индустриалните първенци и нововъведения, съобщи във вторник френският президент Еманюел Макрон, съобщи Ройтерс.

Говорейки шест месеца преди президентските избори в страната, Макрон уточни, че неговата дълготрайна пътна карта, наречена " Франция 2030 ", ще подсигурява, че страната ще декарбонизира всеобщо своята промишленост и ще докара индустриалното произвеждане в основни области покрай дома.

" Трябва да водим борбата за нововъведения и индустриализация по едно и също време “, сподели той пред група бизнесмени и добави: " Нуждаем се от страна, която създава повече, като това е единственият метод, който ще ни разреши да продължим да финансираме нашия обществен модел ".

Макрон означи, че проектът ще даде основна роля на дребни, преносими започващи компании в построяването на индустриалното бъдеще на Франция, дружно с одобрените колоси.

Посочвайки дефицита на защитни маски при експлоадирането на коронавирусната пандемия, френският президент сподели, че от една страна рецесията е посочила същинска накърнимост за всички, а въпреки това, какъв брой значими са нововъведенията и промишленото произвеждане, близки до дома.



Той разкри, че Франция възнамерява да влага 1 милиард евро в дребни модулни реактори, защото се стреми да понижи френския така наречен " въглероден отпечатък " посредством увеличение на производството на нуклеарна сила.

Макрон също по този начин съобщи, че Франция има за цел да стане водач в производството на зелен водород до 2030 година с минимум две гигафабрики за електролизатори.

" Трябва да възстановим рамката за продуктивна самостоятелност на Франция и Европа “, уточни Макрон.

Според него Франция ще се стреми да построи първия си нисковъглероден аероплан до 2030 година, а също по този начин да построи и близо 2 милиона електрически и хибридни транспортни средства. Президентът съобщи, че като " огромна автомобилна нация, Франция не желае да стане най-зелената нация с коли, които обаче не се създават тук ".

" Революцията на електрическите транспортни средства е в ход и ние би трябвало да участваме в нея както в сегмента на транспортните средства, по този начин и в сегмента на акумулаторите, за които сега създаваме три гигафабрики “, съобщи Макрон, акцентирайки, че 6 милиарда евро са предопределени за произвеждане на електронни съставни елементи.
30-те милиарда евро идват в допълнение към проекта за възобновяване на стойност 100 милиарда евро, разгласен предходната година, с цел да помогне на Франция да се оправи с последствията от коронавирусната пандемия, като огромна част от средствата ще отидат за поощряване на екологичните енергийни политики.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР