Франция и съюзниците ѝ изтеглят военните си части от Мали

...
Франция и съюзниците ѝ изтеглят военните си части от Мали
Коментари Харесай

Франция и съюзниците ѝ изтеглят военните си части от Мали

Франция и съдружниците ѝ изтеглят военните си елементи от Мали след близо десетилетно наличие в страната за битка с ислямските бунтовници в района. 

Причината е разривът в дипломатическите връзки с ръководещата военна хунта. 

Около 2400 военни ще изоставен Мали след деветгодишна задача, За нея към този момент няма условия при ръководещата военна хунта в страната. Това Беше обявено след срещата в Париж с главните сътрудници от Европейски Съюз и Канада. Въпреки това френското военно наличие в района остава: близо 3000 бойци ще бъдат ситуирани в прилежащи страни в Сахел до шест месеца. 

Френският президент Еманюел Макрон отхвърля да дефинира като неуспех отдръпването на войските. През 2013 година ненамесата на Франция е щяла да докара до до срив малийската страна, съобщи той на конференция. Като ротационен ръководител на Европейски Съюз Франция залага на европейско-африканската среща на върха в Брюксел. 

" Ако Африка не успее, Европа ще се провали, национализмът ще тържествува, миграционните рецесии ще се усилят ", сподели Макрон.

За девет години Франция разви огромна интервенция против ислямистките бунтовници, само че висши военни чакат безпорядък в идващите месеци. 53-ма френски бойци изгубиха живота си в Мали.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР