Франция и Германия носят специална отговорност да направят Европейския съюз

...
Франция и Германия носят специална отговорност да направят Европейския съюз
Коментари Харесай

Германия подкрепя Франция за по-суверенна Европа

Франция и Германия носят " специфична отговорност " да създадат Европейския съюз по-влиятелна международна мощ в интервал, когато Париж поема ротационното председателство на блока, сподели немският външен министър Аналена Бербок пред Агенция Франс Прес.

Коалиционното държавно управление на Германия съобщи, че желае да усили " стратегическия суверенитет " на блока, защото съперничеството сред международни сили като Съединени американски щати, Китай и Русия се отразява неподходящо на Европейски Съюз.

Френският президент Еманюел Макрон от дълго време приканва за по-силен Европейски съюз, заявявайки, че се стреми да го направи „ международна мощ “ по време на шестмесечното председателство на Франция на Съвета на Европейски Съюз, което стартира на 1 януари.

Германия ще бъде хазаин на идната среща на върха на Г-7 през юни като президент на групата на богатите демокрации, което ще даде късмет на Европейски Съюз да откри световно дипломатическо водачество през 2022 година

Двете страни, „ като най-близки другари в сърцето на Европа, носят специфична отговорност за единен Европейски съюз, кадърен да работи и да гледа към бъдещето “, сподели Беърбок.

Председателството на Франция е „ значима опция, която желаеме да използваме дружно, с цел да укрепим Европа и да я създадем способна да се изправи против утрешните провокации “, добави тя.

„ Нашите френски другари могат да разчитат на поддръжката ни от първия до последния ден, с цел да подготвим почвата за стабилно икономическо възобновяване, за битката против климатичната рецесия, за дигитализацията и за по-суверенна Европа “, акцентира немският външен министър.

Приоритетите на Франция по време на нейното председателство включват установяване на минимална работна заплата в целия блок, повече контролиране на цифровите колоси и налог върху въглеродните излъчвания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР