Франция глоби Google с 500 млн. евро, което е най-високата

...
Франция глоби Google с 500 млн. евро, което е най-високата
Коментари Харесай

Франция глоби Google с рекордните 500 млн. евро

Франция санкции Гугъл с 500 млн. евро, което е най-високата санкция, наложена от Органа за защита на конкуренцията на страната за неспазване на едно от нейните решения за сродните права, съобщи шефът на организацията Изабел Де Силва, съобщи France 24.

В свое решение Органът за защита на конкуренцията също по този начин разпореди на американския интернет колос да показа на медийните издатели ``предложение за заплащане за настоящото потребление на тяхно предпазено с авторски права съдържание`` или другояче рискува да заплати спомагателни вреди до 900 хиляди евро дневно.

Говорител на Гугъл съобщи пред AFP, че компанията е " доста разочарована " от решението. ``Действахме добросъвестно през целия интервал на договаряния. Тази санкция не отразява положените старания, нито действителността на потреблението на новинарско наличие на нашата платформа``, упорстват от американската компания.

Дългогодишната правна борба сред американския интернет колос и Франция се концентрира върху изказванията, че Гугъл демонстрира публикации, фотоси и видеоклипове, основани от медийни компании като резултати от търсене, само че без съответна отплата за това.

През април 2020 година френският Орган за защита на конкуренцията подреди на Гугъл да стартира договаряния с медийни групи, откакто отхвърли да се съобрази с нов закон на Европейски Съюз, ориентиран към ``сродните права``.Те имат за цел да подсигуряват, че издателите получават отплата, когато работата им попада на уеб страници или излиза като резултат в онлайн търсачки и обществени мрежи.

Органът за защита на конкуренцията укори Гугъл, че компанията не е съумяла да ``проведе съответна дискусия`` с медийни компании по отношение на ``сродните права`` по време на договаряния за стартирането на новинарската услуга Гугъл Showcase, която бе пусната в края на предходната година. През ноември Гугъл разгласи, че е подписал самостоятелни съглашения за авторски права с френски вестници и списания, в това число с най-големите ежедневници Le Monde и Le Figaro.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР