Франция е първата страна в ЕС, която започва да прилага

...
Франция е първата страна в ЕС, която започва да прилага
Коментари Харесай

Франция първа в ЕС започва да прилага ковид хапчето на Пфайзер

Франция е първата страна в Европейски Съюз, която стартира да ползва от тази седмица хапчето на Pfizer за лекуване на Covid-19, оповестява Асошиейтед прес. Препаратът " Паксловид " (Paxlovid) е първото утвърдено в Европейски Съюз лекарство против респираторното вирусно заболяване.

Първите 10 хиляди дози от него ще бъдат налични от петък във френските аптеки, разгласи през днешния ден здравното министерство в Париж.

То ще бъде предписвано на възрастни със признаци, които не се нуждаят от обдишване с О2, само че са с риск от затруднения, както сочат рекомендациите на Европейската лекарствена организация (ЕМА). Миналата седмица ЕМА позволи използването на " Паксловид " в Европейски Съюз, откакто през декември лекарството бе утвърдено в Съединени американски щати и Англия.

France says it will start administering Pfizer’s coronavirus antiviral drug this week, the first pill for treating COVID-19 approved in the 27-nation EU.

The drug will be available in pharmacies starting Friday.
— The Associated Press (@AP)
Очаква се скоро да бъде утвърдено и сходното антивирусно хапче, създадено от " Мерк ". Според основателите и на двата препарата те ще са ефикасни против " Омикрон ".

Страната към момента регистрира най-високите дневни инфекции на глава от популацията в света, само че обвързваните с вируса хоспитализации в незабавно поделение понижават и френското държавно управление в сряда стартира последователно да отстранява рестриктивните мерки, свързани с повишаването на случаите на Омикрон. Вече не се изискват маски навън във Франция, позволено е събирането на повече хора на концерти и спортни мероприятия, а по всичко наподобява, че животът последователно се възстановява към естествения си ход.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР