Франският президент Еманюел Макрон ще организира през идните седмици паметна

...
Франският президент Еманюел Макрон ще организира през идните седмици паметна
Коментари Харесай

Организират паметна церемония за французите жертви на атаката на Хамас

Франският президент Еманюел Макрон ще провежда " през идните седмици " паметна гала за френските жертви на невижданата офанзива, осъществена от палестинското ислямистко придвижване " Хамас " против Израел, заяви през днешния ден за Агенция Франс Прес канцеларията на френския държавен глава.

" Президентът реши да провежда през идните седмици паметна гала за френските жертви на терористичното нахлуване против Израел на 7 октомври ", обявиха от Елисейския замък.

" Тази паметна гала ще се състои пред паметника на жертвите на тероризма в Дома на инвалидите (музеен комплекс и архитектурен монумент, бел. ред.) в центъра на Париж ", добави канцеларията на френския президента.

Датата на тази паметна гала към момента не е конкретизирана.

Според последни данни за броя на жертвите, оповестени през вчерашния ден от Макрон в Кайро, при офанзивата на 7 октомври са починали 31 френски или френско-израелски жители. По последни данни на израелските управляващи общо над 1400 души са били убити в този ден в Израел, най-много цивилни жители, написа Българска телеграфна агенция. 

За още девет френски жители се счита, че са похитени от " Хамас ". Те са измежду над 200-те мъже, дами и деца, държани като заложници от " Хамас " от 7 октомври.

Френският президент се завърна нощес от двудневна обиколка в Израел, окупирания Западен бряг, Аман и Кайро. Макрон удостовери, че освобождението на заложниците е " първостепенна цел ", само че също по този начин прикани за обновяване на мирния развой въз основа на решение за две страни – израелска и палестинска.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР