Франкфурт се очертава като най-големият победител в борбата за настоящите

...
Франкфурт се очертава като най-големият победител в борбата за настоящите
Коментари Харесай

Франкфурт се очертава като големият победител в битката за привличане на лондонски банкови работни места след Брекзит



Франкфурт се обрисува като най-големият победител в битката за актуалните хиляди работни места в банковия бранш, основан в Лондон, които ще би трябвало да бъдат преместени след Брекзит в нови финансови центрове в границите на Европейския съюз, оповестява организация Блумбърг.

Агенцията се базира на информации, съгласно които водещи кредитни институции като Morgan Stnaley, Citigroup Inc., Standard Chartered Plc. и Nomura Holdings Inc. са избрали финансовата столица на Германия за свое ново седалище в Европейски Съюз, с цел да могат да си обезпечат продължаващ достъп до единния европейски пазар. Банки като Goldman Sachs Group Inc. и UBS Group AG също обмислят аналогично решение, показаха пред Блумбърг лица, осведомени с въпроса, които обаче не желаят да бъдат съответно посочени, защото самите проекти за пренасяне на активността не са обществени. В същото време HSBC Holdings Plc е най-голямата нефренска банка, която на този стадий е избрала за свое седалище Париж, Франция, до момента в който друга английска финансова институция - Barclays Bank Plc е предпочела Дъблин, Република Ирландия.

Според брюкселския институт " Брюгел ", Лондонското сити може да загуби над 10 хиляди банкови работни места и до 20 хиляди места в бранша на финансовите услуги, защото редица финансови институции възнамеряват да реалокират след Брекзит техни активи за към 1,8 трлн. евро от Обединеното кралство. Белгийският " мозъчен концерн " допуска, че последствията от излизането на Англия от Европейски Съюз ще бъдат обилни и ще обзет финансови и свързани с тях професионални услуги, допринасящи годишно към 190 милиарда паунда, или 12% от общата английска стопанска система.

Агенция Блумбърг показва, че на този стадий към момента не е ясна идната дестинация на близо 8100 работни места от огромните банкови клонове в Лондон на Deutsche Bank и на JP Morgan Chase, до момента в който 3050 работни места от Goldman Sachs, UBS Group, Morgan Stnaley, Citigroup Inc., Standard Chartered Plc. и Nomura Holdings Inc. евентуално ще се оринетират в посока Франкфурт, към 1700 работни места от HSBC, SocGen и Bank of America - към Париж и едвам 150 работни места от английската банка Barcalys ще бъдат основани в Дъблин.

Изчисления на Блумбърг също по този начин демонстрират, че най-големите 12 банкови институции, намиращи се в Лондонското сити, имат намерение да изтеглят след Брекзит, или към този момент са преместели към 13 хиляди души от техния личен състав, основан в английската столица, който все още възлиза на общо над 81 хиляди банкови чиновници.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР