Франк Лампард вече не е мениджър на Челси, съобщи Би

...
Франк Лампард вече не е мениджър на Челси, съобщи Би
Коментари Харесай

"Челси" се раздели с мениджъра Франк Лампард

Франк Лампард към този момент не е управител на " Челси ", заяви Би Би Си. Той бе уволнен по-малко от денонощие след успеха с 3:1 над " Лутън " в 1/16-финал за ФА Къп. Това трябваше да е първият от трите мача, в които Лампард имаше късмет да резервира поста, само че търпението на управлението на лондонския клуб очевидно се е изчерпало и бе решено да не се чакат домакинствата тази седмица против " Уулвърхемптън " и " Бърнли ".

42-годишният Лампард се задържа 18 месеца на поста. Той беше назначен през юли 2019 година на мястото на италианеца Маурицио Сари с контракт до юни 2022 година Бившият британски национал обаче не записа доста положителни резултати. В 57-те си турнирни мача на поста той завоюва приблизително 1.67 точки за дуел, което е четвърти най-слаб индикатор за непрекъснат управител на " Челси " след Глен Ходъл (1.22 т.), Йън Портърфийлд (1.28) и Рууд Гулит (1.65).

Начело на " сините " от Лондон Лампард има общо 84 мача, от които е спечелил 44 (или 52.4% от общия брой), в 17 стигал до тъждество и е записал 23 загуби. От началото на сезона " Челси " се показва много криво-ляво и е на 9-то място в класирането с 29 т., на 11 т. след водача " Манчестър Юн ". Отборът въпреки всичко ще играе на 1/8-финалите в Шампионската лига и ФА Къп.

Според в. " Дъ Телеграф " любимец за поста е досегашният треньор на " Пари Сен Жермен " Томас Тухел. В британските медии се показват и още няколко евентуални претенденти - Масимилиано Алегри, Рафаел Бенитес, които са без клубове сега, мениджърът на " Лестър " Брендън Роджърс, селекционерът на Украйна Андрий Шевченко и други

Франк Лампард бе 10-ият непрекъснат управител на " Челси ", откогато през 2003 година Роман Абрамович стана притежател на клуба. До момента съветският олигарх е похарчил 110 млн. паунда за компенсации на освободените от него мениджъри, без в тази сметка да влиза компенсацията за Лампард.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР