Франческа Албанезе, специалният докладчик на ООН за окупираните палестински територии,

...
Франческа Албанезе, специалният докладчик на ООН за окупираните палестински територии,
Коментари Харесай

„Необходимо“ е да се подкрепя както израелците, така и палестинците, казва докладчикът на ООН

Франческа Албанезе, специфичният докладчик на Организация на обединените нации за окупираните палестински територии, предизвести за „ рисков “ роман за спора Израел-Хамас, който пренебрегва историята на насилието против палестинците.

Поне 1100 души бяха убити, откогато Хамас, палестинската формация, която управлява блокираната Ивица Газа, стартира нахлуване против израелски градове в събота и взе стотици хора за заложници.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла „ Къде отиваме? ": Жителите на Газа, до момента в който Израел афишира война, бомбардира домове Погледът: Шоковите талази от нападението на Хамас против Израел Съединени американски щати до увеличение на военната помощ, изпращане на военни кораби и самолети по-близо до Израел Съветът за сигурност на Организация на обединените нации заседава за Газа-Израел, само че не съумява да реализира единодушие по изказване завършек на списъка

Израел отмъсти, като обяви положение на война и удари гъсто обитаемата Газа, убивайки стотици хора.

Албанезе сподели, че интернационалната общественост би трябвало да бъде „ мъдра и обективна “, когато се оправя с резултата от „ десетилетия на подтисничество, наложено на палестинците, брутализиране, структурно принуждение, несъмнено, прекратено и от избухващо принуждение “.

„ Както мнозина, аз съм изцяло втвърден от това, което се случва. Напълно съм шокиран и ужасяващ от насилието “, сподели Албанезе пред Al Jazeera в неделя вечерта от столицата на Тунис Тунис.

„ Но на първо място друго, аз съм ужасяващ от описа, от дискурса, тъй като е допустимо и належащо да застанем както на страната на палестинците, по този начин и на израелците, без да прибягваме до етичен релативизъм, до селективно отвращение или по-лошо, апели за принуждение. ”

Италианската адвокатка по правата на индивида, която стана първата жена, заела позицията след назначението си през май 2022 година, сподели, че политиците и политиците би трябвало да дадат приоритет на „ възобновяване на законността и отчетността, като употребяват дипломацията и мира като способи за разрешаване на спорове, вместо да се застъпват за повече принуждение или заставане на една или друга страна. “

„ Вече 16 месеца съм в тази роля и... през цялото време видях възходящото принуждение против беззащитните палестинци. И това е нещо, което продължава към този момент шест десетилетия “, сподели Албанезе.

„ Колониалната заселническа окупация, милитаризираната заселническа колониална окупация, която Израел поддържа и хвана в капан и двамата хора. И двамата са необикновено свързани с една и съща орис и единият не може без другия “, добави тя.

Albanese по-рано разказа Израел като третира окупираната палестинска територия като открит затвор.

Специалният докладчик също по този начин прикани държавните управления да не признават или поддържат противозаконните израелски селища и да държат виновните за тези селища виновни.

Албанезе сподели пред Ал Джазира, че доста израелци споделят, че протичащото се в този момент би трябвало да се сложи в подтекста на десетилетия подтисничество, наложено на палестинците, брутализиране и структурно принуждение, прекратено от еруптивно принуждение.

Израел неведнъж е отхвърлял рецензиите на Организация на обединените нации за изискванията в окупираните палестински територии.


Израелският дипломат в Организация на обединените нации Гилад Ердан упрекна Хамас във военни закононарушения, като даде обещание, че е време да се „ заличи терористичната инфраструктура на Хамас “, като в същото време назова групата „ диваци “.

В отговор палестинският дипломат в Организация на обединените нации Рияд Мансур сподели пред кореспонденти преди съвещание на Съвета за сигурност, че израелската „ обсада и офанзиви “ не са постигнали нищо, добавяйки, че „ никой не би трябвало да споделя или прави нещо, с цел да насърчи “ Израел да поеме по пътя на принуждение, което санкционира цялото палестинско население.

„ Много е ясно какво следва “, сподели Албанезе. „ Организациите за отбрана на човешките права са казвали от самото начало, че продължаването на потискането на популацията с цялостна безотговорност би довело до злополука и това е, което се случва.

„ И скърбя, само че отговорността за протичащото се е и на интернационалната общественост, която в този момент има една опция да бъде мъдра и обективна. “


Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР