Фотосесия на певицата Рут Колева предизвика недоволство в Перущица. Тя

...
Фотосесия на певицата Рут Колева предизвика недоволство в Перущица. Тя
Коментари Харесай

Перущица даде Рут Колева на прокуратурата за снимки на паметник

Фотосесия на певицата Рут Колева провокира неодобрение в Перущица. Тя се снима в предизвикателна поза на Паметника на трите генерации, построен в чест на загиналите в Априлското въстание, Деветосептемврийския прелом и Септемврийското въстание от 1923 година. 

Като реакция на публичното неодобрение кметът на Перущица Мария Вълканова е подала сигнал до прокуратурата. “Смятам, че това е най-нормалната реакция, въпреки всичко това е засегнатост към всички жители на Перущица и към нацията ни. Има и нарушение на публичния ред ", каза тя. По думите ѝ достъпът е свободен до саркофага и всеки може да се снима, само че " не по този противен метод ", цитира я bTV.

Вълканова акцентира, че певицата не е желала позволение от кметството, с цел да направи фотосесията на това място. “Този монумент на връх Власевица е издигнат на мястото на първия предпазен въстанически пост по време на Априлското въстание. Кметицата, определена с бюлетината на ГЕРБ, обаче признава, че монументът не е поддържан от дълго време и " не е в толкоз положително положение, колкото на нас ни се желае ", напомня уеб сайтът Boulevardbulgaria.

Невена Чавдарова от Историческия музей в града пък напомня, че саркофагът, върху който се е снимала Рут Колева, е единствено алегоричен - в него не са положени кости на починали.

Певицата реагира с пост в своя Facebook профил. " Нито аз, нито екипът, провел, продуцирал и осъществил тези фотоси, сме имали желание да уязвим паметта на българските герои, починали в Априлското въстание или в различен възродителен развой или събитие, част от националната ни история и съзнание. Като пра-правнучка на опълченец на Шипка (Кирил Балкански) постоянно съм отдавала респект и почитание на националните ни герои и сервирам персоналните си извинения на хората, които виждат в тези фотоси някакво опозоряване на българската история и памет ".

По-надолу тя напомня окаяния тип на паметника и средата към него, а също и че " това не е първата фотосесия от този темперамент на това място ". Според певицата паметникът е в " шокиращо положение ". Тя съобщи предпочитание при идващото си идване в България да направи подаяние на Община Перущица за възобновяване на паметника. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР