Фотони в цвят“ е симбиоза между живопис и светлина. Акрилните

...
Фотони в цвят“ е симбиоза между живопис и светлина. Акрилните
Коментари Харесай

Обща изложба на артистичното семейство Силвана и Иво Тодорови в галерия "Сердика"

" Фотони в цвят “ е симбиоза сред живопис и светлина. Акрилните платна на Силвана Тодорова носят благополучие, уют и чудо, а светлинните съоръжения на Иво Тодоров от осветителни тела и остарели предмети, са необикновени и магични, напомняйки ни за изчезнали светове и непреходността на времето. Тя е ученичка на художника Димчо Павлов – Джиджо, нейни картини са владеене на колекционери в България, Съединени американски щати, Германия, Белгия, Гърция и други. Той пък е ученик на Техническия университет в София и на Стопанската академия в Свищов, само че от години се занимава с изкуство. Многобройни са изложбите на Силвана и Иво в Пловдив и в София.



От 26 май до 17 юни в изложба " Сердика " на Женския пазар в София можете да разгледате изложбата на Силвана и Иво Тодорови .

Рисуването за Силвана е свещенодействие, а за изложбата " Фотони в цвят “ тя споделя:

 " Тази галерия е друга от останалите ни галерия и то с помощта на брачна половинка ми Иво Тодоров с неговите светлинни апаратура, които бух нарекла светлинни статуи. За тях той употребява най-различни остарели джаджи: непотребни радиоапарати, часовници, глобуси, грамофони, музикални принадлежности – цигулки, тромпети. Там, където е изгаснал животът, той основава нов. Съпругът ми е познавач и изследовател на съкровища, които другите считат за отпадъци, за него старите движимости са скъпи, той колекционира и специфични лампи. Всеки човек който обича остарелия свят, който го връща в детството, ще оцени неговите съоръжения.

 А аз в моите картини сътворявам една нереална алюзия с благоухание на благополучие и на чудо. Искам хората, които ги гледат да усещат това чудо и всяка заран като станат, да си споделят: " Днес ми следва най-вълшебният ден “. "

Картините на Силвана Тодорова са в меки, пастелни тонове и с изключение на свещенодействие и благополучие, носят чувство за уют и успокоение.

Според художничката " лудостта “ на всеки от двамата ги събира с Иво и им оказва помощ в общия им фамилен и креативен път, който продължава към този момент повече от 30 години.

Чуйте повече от изявлението на Ася Чанева със Силвана Тодорова в звуковия файл:
Разговор на Ася Чанева със Силвана Тодорова в " Аларма "

Снимки – Силвана Тодорова
По обявата работи: Милена Очипалска
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР