Фотографката Мей Парлар използва открити пространства, обикновено естествени среди, в

...
Фотографката Мей Парлар използва открити пространства, обикновено естествени среди, в
Коментари Харесай

Ако самотата може да бъде запечатана, би изглеждала така!

Фотографката Мей Парлар употребява открити пространства, нормално естествени среди, в които акцентира по изумителен метод живи обекти във тип на изолирани предмети – например цветни ботуши за дъжд, хелиеви или други движимости, които хората са привикнали да виждат, само че отделени от околната среда.

По този метод Парлар се надява да „ изследва човешкото положение посредством феминистка вероятност “. Тя употребява неповторим метод да показва творбите си. Вместо да трансформира средата, тя по-скоро основава комбинация вътре в нея. „ Аз работя в разнообразни сфери – фотографията, филмите, пърформанса,, инсталациите и пейзажното изкуство; и всичко това в последна сметка се слива и се сглобява с това лепило, което за мен съставлява камерата “, споделя Мей за творбите си.

Въпреки че работи най-вече в, Мей Парлар назовава себе си световен бродяга. Тя основава пърформативни облици, изследвайки човешкото положение и номадското преживяване на „ битието “ в красиво конструирани действителности. Идеята за като себе си, времето и паметта, визиите за принадлежност и отчуждение са повтарящи се тематики в нейните произведения.

Нейните са били показвани и оповестени във Англия,, Германия, Испания, Италия, Гърция, Съединени американски щати и Турция. Освен това тя е и учител, води курсове по изкуство и дизайн и изнася лекции в разнообразни университети.

Мей Парлар е включена в късия лист за премията за изкуство Aesthetica Art Prize за 2019 година, за нейната автопортретна поредност „ Колективна самотност “ (Collective Solitude).

Представяме ви някои от нейните произведения от поредиците Once I feel in Time и Collective Solitude. Разгледайте ги в галерията ни!

 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР