Фотографиите на Слим Ааронс са като капсула на лятото, такова

...
Фотографиите на Слим Ааронс са като капсула на лятото, такова
Коментари Харесай

Фотографиите на Слим Ааронс - розовите очила на лятото

Фотографиите на Слим Ааронс са като капсула на лятото, такова каквото не сме го имали. Съвсем нехайно, жежко, като че ли безпределно. Вечна почивка, в която сутрините на плажа незабелязано минават в час за коктейли, ден след ден, а хората от фотосите му са в едно непрестанно положение на dolce far niente.

Американец по генезис, той пътува из Европа и снима летния живот на холивудските звезди и европейската аристокрация след Втората международна война, интервал, прочут като положителните времена. Описва работата си по следния метод: „ привлекателни хора вършат привлекателни неща на привлекателни места “ и кръстосва най-мечтаните дестинации с камерата си, от Монако, през, до Сен Тропе, представяйки ни една действителност, надалеч от действителността.

Хората в фотосите му са постоянно щастливи, в своите обилни вили с кристално сини басейни, до момента в който се пекат на скалисти плажове, или пък вечерят навън в. Да, работата му не показва действителността, а е едно самобитно бягство от нея. Но понякога имаме потребност тъкмо от това, да сложим розовите очила, даже и единствено за един следобяд и да разгледаме фотографиите му (с в ръка).

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР